maanantai 7. marraskuuta 2016

Gluteeniton pullataikina

Tässäpä jakoon Gluteenitonta leivontaa-blogista bongattu mahtava ohje gluteenittoman pullan leipomiseen, tätä nyt muutamassa variaatiossa testattu ja jäi kyllä pysyvästi käyttöön!

3 dl vettä tai maitoa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
7-8 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl ksantaania
100 g pehmeää voita

Sekoita psyllium nesteeseen ja anna turvota muutama minuutti. Lisää joukkoon suola, sokeri ja kananmuna, sekä osa jauhoista joihin sekoitettu ksantaani. Vaivaa kunnolla. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi, ja vaivaa vielä useamman minuutin ajan. Leivo pullat heti, ja anna kohota lämpimässä paikassa ainakin puoli tuntia. Voitele munalla ja sokeroi ennen paistamista. Paisto 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Taikina tottelee käsittelyä, joten siitä saa vaikkapa (rumia) korvapuusteja



Viimeisimmäksi tehtiin vaniljakierrepullia, joihin käytin Sallisen vaniljakreemijauhetta paketin ohjeen mukaisesti. Jostain syystä rullaaminen oli nyt hankalampaa ja kreemi pursuili sinne ja tänne, joten päädyin tiputtamaan pullat amerikanmuffinssivuokiin etteivät räjähtäisi uunissa. Maku tuoreena erinomaisen hyvä, ja seuraavanakin päivänä vielä syömäkelpoinen vaikka hieman kumimaiseksi pulla kyllä muuttuukin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti