maanantai 7. marraskuuta 2016

Gluteeniton pizzapohja

Ei voisi olla pizzanteko helpompaa, ja mikä parasta, vaikka söisi kaksin käsin niin ei muuten turvota eikä pöhötä! Pohja on mahdollista tehdä myös maidottomana, sen testasin ja varmistin tänään. En enää muista mistä ohje on lähtöisin, meillä on käytetty tätä jo aika kauan, mutta ajatuksissa lämmin kiitos sille kelle kunnia kuuluu. Voilá!

Pellilliseen pizzaa tarvitset

5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (minulla Semperin FinMix luottopakkina)
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
100 g (oliivi)öljyä
1,5 dl vettä tai maitoa

Määrät puolittamalla tulee yksi pyöreä, sekin aivan kelvollisen kokoinen pizza.

Puristele taikina käsin kiinteäksi massaksi, ja painele samantien leivinpaperille. Täytä mielesi mukaan ja paista 225 asteessa 20-25 minuuttia. Hirveästi tämä ei reunoista väriä ota, mutta jonkin verran kuitenkin, ennemmin kannattaa tarkkailla täytteiden ja mahdollisen juuston väriä kuin reunojen kypsyyden arvioimiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti