keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Appelsiinikana

Resepti on napattu Alku-valmennuksen FB-ryhmästä, erään jäsenen postauksesta josta vähän muokkasin. Hieman olin skeptinen, kun yleensä kaikki mun kokeilut on sitten ihan pommeja, mutta tämä oli niin hyvää!

Annos on todella iso, arvioisin että ainakin 6 aikuista tästä syö. Meillä tätä söi kaksi aikuista ja kolme ronkelia kakaraa, ja jäi vastaava setti myös huomiseksi.

1 (makea) sipuli
3 valkosipulin kynttä
3 keskikokoista porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
1 fenkoli
oliivi- tai kookosöljyä paistamiseen
500-550 g broilerin fileetä
2 appelsiinia
3-3,5 dl kaurakermaa
1 kanaliemikuutio
suolaa ja sitruunapippuria

Pilko sipuli ja valkosipuli, viipaloi porkkana (leikkasin aika ohueksi kun tykkään että on pehmeää). Laita pannulle reiluhkossa öljyssä pehmenemään. Pilko kesäkurpitsa ja fenkoli ohuiksi siivuiksi ja lisää pannulle.

Broilerin voi ostaa suikaleina ja ruskistaa erikseen, minä ostin rintafileitä ja laitoin pintamaustettuna uuniin 250 asteeseen n. 10 minuutiksi.

Lisää pannulle kasvisten joukkoon kahden appelsiinin mehu ja pesty kuori raasteena. Lisää kaurakerma (varmaan kävisi myös kookosmaito tai tavallinen kerma jos ei tarvitse olla maidoton). Laita sekaan kanaliemikuutio tai - fondi (minulla Reformin luomukanaliemikuutio) ja mausteet.

Lisukkeeksi keitin riisiä suola- ja kurkumaliemessä.

Kuva ei tee alkuunkaan oikeutta, näyttää kelmeältä mutta oli oikeasti todella pehmeää ja raikasta. Ja täyttävää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti