lauantai 27. kesäkuuta 2015

Hold the S because I am an AINT

Kevät 2014. Fitfarm lanseeraa ensimmäisen kerran tosiläskeille suunnatun Supersize Superdieetin. Pikkumies täysimetyksellä vielä hetken, mutta aloitan silti. Tälle läskille on tehtävä jotakin. Ohjelmat tulevat, alkavat aineenvaihdunnan kickstartilla, paino lähtee romahtaen vaikka en liiku kuin koiran kanssa lenkkeillen. Se tosiaan romahteli alaspäin, huikeat lukemat lyhyessä ajassa. Lähtötilanteessa 112 kg, 3 kuukautta myöhemmin paino 93 kg.




Tuossa vaiheessa olin ihan helvetin ylpeä itsestäni, peilikuva näytti jotenkin kovin pikkuiselta ja lupaavalta. Toisaalta dieettiväsymys ja kapinaa pukkasi, ja motivaatio rakoili jo todella pahasti. Iltaruokailuun oli pikkuhiljaa hiipinyt jo jäde tai pari. Nyt kun kuvaa katsoo näin vuotta myöhemmin - tuostakin kuvasta välillä jo 8 kiloa takaisinpäin lihoneena - sitä ihmettelee taas miten sokea sitä on ollut ja on edelleen. Kenen mittapuulla löysä 90-kiloinen näyttää peilissä pieneltä? Tai miksi tuo kuva on näyttänyt omissa silmissä julkaisemisen arvoiselta?



Toisaalta, vuosi sitten aloin viihtyä vähän paremmin kamera edessä. Se omasta mielestä kaventunut olemus rohkaisi kuvattavaksi ja kuvaamaan aiempaa enemmän. Tuossa vaiheessa vielä kuvittelin että pystyn viemään projektin loppuun. Dieettiajattelu sitkeästi voimissaan, vaikka samaan aikaan suu vaahdossa paasasin, kuinka dieettiajattelu ei johda pysyvään lopputulokseen, ja kuinka tiettyjen perustavanlaatuisten asioiden on muututtava pysyvästi. Silti pieni ääni läskin sisällä piipitti, ehkä minä olen ensimmäinen ihminen maailmassa joka voi säästää kakkunsa vaikka syö sen kokonaan joka ilta.

"Hold the S because I am an AINT!"
Marilyn Manson: s(aint)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti